Rio Olympic 2016 GK For IBPS Clerk ,PO ,RRB ,SSC CGL

Posted on August 26, 2016, 7:11 am

1. Who is the present Union Railway minister ?
Answer: Suresh Prabhu

2. The venue for 2016 SAARC summit (19th)  ?
Answer: Islamabad (Pakistan)

3. Venue for 2016 Olympics ?
Answer: Rio de Janeiro, Brazil

4. UN Observes 2016 as ________?
Answer: International Year of Pulses

5. Who won  the 2016 FIFA Ballon d'Or award (player of the year) ?
Answer: Lionel Messi

6. Who won 2016 FIFA Women's World Player of the Year ?
Answer: Carli Lloyd (USA)

7 . Who was recently appointed as Chairman of Competition Commission of India?
Answer: Devender Kumar Sikri

8. What is the full form for ASBA that was recently in news ?
Answer: Application Supported by Blocked Amount (Introduced by SEBI for applying to IPO - initial public offers )

9. Who will be the chief guest at 2016 Republic day parade ?
Answer: French President Francois Hollande

10. Who is the First Lady chief minister in jammu and kashmir ?
Answer: Mehbooba Mufti Sayeed

11. First railway university will be in which state ?
Answer: Gujarath( Vadodra )

12. Who is the Vice Chairman of NITI Aayog ( National Institution for Transforming India) ?
Answer: Arvind Panagariya

13. Which is the 29th state of india ?
Answer: Telangana

14. Which state moving it's capital to "Amaravati" ?
Answer: Andhra pradesh

15. Which is the First Digital state in India ?
Answer: Kerala

16. First Digital district in India ?
Answer: Idukki(Kerala)

17. Who Won  2016 oscar - best actor award ?
Answer: Leonardo DiCaprio

18. Who Won  2016 oscar - best actress award ?
Answer: brie Larson

19. Who Won  2016 oscar - best film  ?
Answer: Spotlight

20. Who is the winner of abel prize 2016?

Answer: Andrew Wiles( Brittan )

21. which is the 2016 ICC World Twenty20 Venue ?
Answer: India

23. The eighth BRICS Summit(2016) will be held in which country?
Answer: India(Goa)

24. 20- twenty world cup 2016 winner?
Answer: West Indies

25. India's first Semi high speed train?
Answer: Gatimaan running between Delhi and agra

26. Who is the winner of laureus award -Sportsman of the Year ?
Answer: Novak Djokovic

27. who is the winner of laureus award -Sportswomen of the Year ?
Answer: Serena Williams

28. Newly elected assam chief minister?
Answer: Sarbanada Sonowal(BJP)

29. Newly elected kerala chief minister?
Answer: pinarayi vijayan

30. which state is linked with jat protest?
Answer: Hariyana

31. French open 2016 women's title Winner?
Answer: Garbine Muguruza  from spain

32. French open 2016 men's title Winner?
Answer: Novak Djokovic

33. Recently appointed indian cricket team coach?  
Answer: Anil Kumble  
 
34. Which  country recently left European Union by  referendum called "Brexit"?
Answer: United kingdom

35. Which country won 2016 copa america ?
Answer: Chile(Defeated Argentina )

36. Venue for 2016 Euro cup?
Answer: France

37. 2016 champions trophy winner?
Answer: Australia (beat India in finals)

38. 2016 Sultan Azlan Shah Cup hockey championship winners?
Answer: Australia (beat India in finals)

39. Newly elected prime minister of United Kingdom?
Answer: Theresa may

40. Wimbledon 2016 men's winner?
Answer: Andy murray

41. Wimbledon 2016 women's winner?
Answer: Serena Williams

42. winner of 2016 Euro cup?
Answer: Portugal(Defeated France in Finals)

43. Who wrote the book "Aranyer Adhikar"?
Answer: Mahasweta devi(Bengali writer recently passed away.Other important books "Titu Mir , Hajar Churashir Maa")

44. Who is the recently appointed Governor of Reserve Bank of India  ?
Answer: Urjit Patel

45. What is the mascot of 2016 Rio Olympics ?
Answer: Vinicius and Tom

46. Who was the flag bearer for India in the 2016 Rio Olympics ?
Answer: Abhinav Bindra

47. Indian player who won silver medal in badminton at Rio Olympics 2016  ?
Answer: P V Sindhu

48. Indian player who won bronze medal in wrestling at Rio Olympics 2016  ?
Answer: Sakshi malik

49. 2016 Rio Olympic cauldron was lit by?
Answer: Vanderlei de Lima

50. India’s flag bearer during parade at 2016 Rio Olympics opening ceremony was ?
Answer: Abhinav Bindra

51. First gold medal of the 2016 Rio Olympics was won by ?
Answer:Answer :Ginny Thrasher of USA.

52. Team taken first time as part in the Olympics Games in 2016 Rio Olympics are ?
Answer: Kosovo and South Sudan

53. Largest Olympic team of 2016 Rio Olympics is ?
Answer: The United States (554 athletes)

54. Smallest Olympic team of 2016 Rio Olympics is ?
Answer: South Pacific nation of Tuvalu (1 athletes)

55. Youngest athlete of 2016 Rio Olympics is ?
Answer: Meet Gaurika Singh of Nepal age 13 years 255 days  (Swimming)

56. What is motto of Rio Olympics 2016 ?
Answer: "A New World"

57. Rio city is located in  which country ?
Answer: Brazil

58. Official moto of Rio Olympics 2016
Answer: A new World

59. Official mascot of Rio Olympics 2016
Answer: Vinicius

60. The two new sports for 2016 Olympic Games are
Answer: Golf and Rugby sevens

61. Total number of athletes from Indian in Rio Olympics 2016
Answer: 124 Athletes

62. The opening ceremony of 2016 Rio Olympics was held ?
Answer: Maracana Stadium

 

The 2016 Rio Olympic program features 28 sports and a total of 41 disciplines and 306 events.

Facts about the Rio Olympics 2016: Source India Today

Rio won the nomination round in 2009 beating cities like Tokyo, Chicago and Madrid to secure the venue of the 31st Olympiad. This will be the first time a South American city will host the Olympics.

The organising committee has estimated a budget of R$ 7.4billion (Roughly Rs 13,584 Crores) for the entire event.

Doha and Qatar had a stronger chance of winning the nomination but were only ready to host the games in the month of October due to the hotter climate.

As many as 10,500 athletes from 206 countries will be participating in the event and contest for 306 medal events. The medal events will constitute 161 for men, 136 for women and 9 mixed across 42 sports.

Golf and Rugby will be added to the sporting events. Golf will return to the games after 112 years and Rugby after 92 years.

Thirty-two venues will be spread across 4 regions of the city namely, Deodoro, Marcana, Barra and Copabanna.

The organising committee is running test events since August 2014 to ensure smooth operations during the final event and is expected to complete the staging of 39 events till May this year.

Around 7.5 billion tickets are up for sale for the final event and nearly 3.8 billion are under the price tag of USD 30.

The organising committee will provide 11 million meals, 1,00,000 chairs, 72,000 tables, 60,000 clothes hangers, 34,000 beds, 25,000 tennis balls, 8,400 shuttlecocks and 315 horses.

The work force will constitute 85,000 outsourced staff, 45,000 volunteers and 6,500 employees

comments powered by Disqus
▲ Back to Top